2010 m. sausio 16 d., šeštadienis

24 valandos iki pakilimo

Jau galima pradėti po truputį ruoštis - sugalvoti kur skristi, nusipirkti bilietus, surasti kuprinę ir... atsibusti :) Nors ir kaip mėgčiau sugalvoti ką nors paskutinę minutę, visa tai jau yra ir liko tik koks šimtas ar du ne tokių esminių pasirengimo darbų, iki rytoj pakylant lėktuvui. Nors ar yra prasmė ruoštis, jei pakilus lėktuvui vis tiek prisiminsi ką nors užmiršęs. Na bent prieš sąžinę pavaidinsiu besiruošiantį. Nuo ko čia pradėjus?.. Gal pirmiausiai susirasiu kelnes, su kuriomis keliauju jau apie 15 metų ir bandžiau jas sunešioti pusšimtyje šalių - stebėtinai geras pirkinys be jokių garsių firmų etikečių iš Gariūnų. Einu ruoštis.

Ruoškitės ir jūs, visi tie, kurie šiek tiek domėsitės šiuo pasibastymu po Afrikos kampelį, vadinamu Maroku. Šalies pavadinimas tikriausiai nuo apelsinų kilo, nes nuo vaikystės prisimenu etiketę ant apelsinų "Maroc". Tie su etiketėmis gal ir skanesni buvo. Taigi ruoškitės, bandysiu šiek tiek rašyti kelionėje ir bent jau pranešti, kur ir kaip esame. Greičiausiai tai tęsis iki vasario pradžios, nes pabaigoje kažkaip apleidžia kūrybinės jėgos, mažėja įspūdžių, lėtėja ritmas...

Trumpai apie ateinančias dienas. Ryt apie 10 val. ryto pakylame ir per Rygą bei Milaną skrendame į Kasablanką, kur leisimės apie vidurnaktį. Jei ne 7-8 val. laukimas Milane, tai kelionė būtų gerokai trumpesnė. O-bet-tačiau, gyvename šalyje, iš kurios daugiau skraidoma ten, kur jau kalbama rusiškai, pavyzdžiui į Egiptą ar Turkiją, bet nenustebčiau išgirdęs šia kalba besikreipiant į keliautojus iš Lietuvos ir Maroke. Bet čia ne apie tai... Taigi apie vidurnaktį Kasablankos orouoste mus turėtų pasitikti vietinės faunos paslaugus atstovas vardu Noureddine Taoufiq, kuris pažadėjo pasiskolinti draugo automobilį ir nugabenti mus į miestą (apie 50 km) gerokai pigiau, nei taksi. Pagyvensim pamatysim. Gabens pas prancūzų porą Bertrand ir Sylvie Menard, maloniai sutikusių priglausti mus pirmas porą dienų. Štai tiek kol kas ir žinau, o kaip ten bus, kaip tik taip ir bus. Nors iš neilgos keliavimo patirties galiu pasakyti, kad būna ir ne taip, todėl ir nemėgstu keliaujant planuoti labai toli į priekį.

Dabar jau tikrai einu ruoštis ir kitas pasirodymas internetiniame eteryje bus tada, kai tik bus.

1 komentaras: