2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Astunta diena

Svenciame savaite Maroke. Ne itin linksmai, nes lijo visa nakti, o ir ryte nustojo tik kelioms akimirkoms, kad isviliotu mus laukan. Vienas is bjauresniu keliautoju priesu - lietus, paverte ir taip ne itin svarias gatveles purvo takais, kuriuose sunku prasilenkti su kitais jame maknokanciais padarais, iskaitant ir asilelius, tysiancius diziulius rysulius ar dezes siauromis gatvelemis. Kaip jau supratote, visgi islindome artimesniam susipazinimui su Fez medina, nors ir ne paciu geriausiu metu. Pakeliui uzsukome i kelioniu gide isliaupsinta maldos ir studiju rumus Medersa Bou Inania, taciau siek tike nusivyleme, nes jau buvome mate Maroke ir grazesniu pastatu. Ar tai reiskia, kad islepome?

Po ilgo pasivaiksciojimo lietuje, pavykusio bandymo apzvelgti miesta is auksciau ir apsilankymo autobusu stotyje buvome gerokai suslape ir beveik be jumoro jausmo. O dar purvini. Surizikavau ir atidaviau savo kelnes i skalbykla, nors esu beveik tikras, kad pastebetos sudilimo zymes pavirs skylemis ir liksiu visai be kelniu... likimas spresis mazdaug uz valandos.

Net nesakysiu, ka valgeme vakarienei, pasiskaitykit ankstesnius irasus. Bet ir tokia iprasta vakariene nebuvo be nedideliu nuotykiu. Atsidekodamas uz vakarykscius 10 dh arbatai, seimininkas ne tik pavaisino nemokama alyvuogiu porcija, bet ir po vakarienes ipyle metu arbatos su vietos saldumynais. Ja begeriant isgirdome ir lietuviska sneka - kavineje prisedo lietuviu porele, trumpam apsilankiusi Maroke is Ispanijos. Ir kur tik musu nera...

Vis dar lyja. Uzteks. Rytoj vaziuojame dykumon, nors gal ir esame pernelyg optimistiskai nusiteike, kad ten nelis. Taciau kur dar gali nelyti, jei ne dykumoje. Kelione, greiciausiai, uztruks pora dienu - rytoj 8 valandas autobusu iki Erfoud ar netoli jo, o poryt turetume atsidurti dykumos pakrastyje - Merzouga. Dar po poros dienu, galvojame vaziuoti i Marakesa.

1 komentaras:

  1. Jau neramu pasidare. Kur pradingote? :))
    Ar Merzougoje prastai su internetu? :)

    AtsakytiPanaikinti